Schouderontwrichting
Deze week heb ik weer een behoorlijk aantal woorden op papier gezet. Ook wat filmpjes op Youtube bekeken over schouderontwrichtingen. Hier houd ik niet van maar ik heb beelden nodig omdat ik niet helemaal uit de tekst kwam. Hoe breng je een schouder die (gedeeltelijk) uit de kom is weer terug? Ik heb alleen ervaring met mijn eigen knie.
Geen tijdmachine
Ik kan mijn personages uit de Middeleeuwen niet in de tijdmachine zetten om hen een bezoekje aan de polikliek te laten brengen. Best jammer.
Groenten in de middeleuwen
Tijd ook om te ontdekken wat er allemaal voor groentes in een moestuin groeide. Veel historische groenten zijn nu vrij onbekend zoals pastinaak en schorseneer. Wist jij dat pastinaak tot de komst van de aardappel een heel belangrijk onderdeel van ons voedsel was?
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenJa voor de keuze aan Middeleeuws eten kan je natuurlijk veel inspiratie vinden op de doeken van de meesters van toen, zoals onder ander Breughel. Zijn boerenbruiloft laat in elk geval zien wat men toen naar binnen werkte. Trouwens het lijkt niet zo eenvouwig om je in te leven in een periode die je nooit zelf hebt ervaren. Je kan hier maar weinig beroep doen op een empathisch gevoel. Toch veel inspiratie gewenst bij de verdere uitbouw van het werk.
Hopelijk heb je ondertussen al wat documentatie kunnen vinden, met betrekking tot het hierboven aangehaalde onderwerp. Je hebt natuurlijk niet meteen het meest eenvoudige thema gekozen, maar mits een beetje zoekwerk lukt het wel. Het wordt bovendien stilaan winter, de avonden worden langer, dus heel wat meer tijd om de pen ter hand te nemen en je inspiratie de vrije loop te laten.
VerwijderenHa Aritha,als je zo ver in de tijd terug gaat dan is naslag werk wel nodig.
BeantwoordenVerwijderenKnap om je in die tijd om tezetten.
Wel terug komen in het nu he...
Groetjes Christiene.
Pastinaak heb ik weleens van gehoord. Schorseneer? Is dat voedsel? Klinkt vreemd. Wat is dat dan?
BeantwoordenVerwijderenPoeh, lijkt mij ook heel moeilijk om te schrijven over een periode dat je niet bekend is. Maar het lukt je wel, zeker als ik zie hoe je je echt aan het inleven en orienteren bent. Spannend allemaal hoor.
Ai, dat lijkt me niet fijn, als je knie vaak uit de kom schiet. Hoe kan dat dan?
Succes verder met het schrijven!
Michelle Barriere is een culinair historica, die over verschillende periodes (middeleeuwen, renaissance etc) boeken heeft geschreven. Wellicht dat je bij haar ook info kan krijgen
BeantwoordenVerwijderenDank je welvoor de tip! Ik zal eens gaan kijken op het www!
Verwijderen